fbpx
Blog thumbnail

עושים דיאטת צום לסירוגין? כל המידע, ההשראה והעצות שיעשו אתכם מומחים לדיאטת 8 שעות

עושים דיאטת צום לסירוגין? כל המידע, ההשראה והעצות שיעשו אתכם מומחים לדיאטת 8 שעות

Blog thumbnail פורסם ב

הדיאטה שעובדת לכולם כבר לא מסתורית ואינה נחלת הסלבס בלבד. כן, אפשר לאכול, והרבה וליהנות מהארוחות אבל יש כמה כללים בסיסיים שיעזרו לכם להיות חלק מהטרנד בצורה אחראית, חכמה ומועילה! 

מה אתם הולכים לקרוא? קצת רקע של דיאטת 8:16, מעט על הרגלי אכילה , מה היתרונות העיקריים בדיאטה הזו, מתכונים, השראה וטיפים בנוגע לזמן אימוני הכושר שלכם, חוות דעת של אנשים אמיתיים ובסוף- סרט בונוס!

אז בין אם אתם סובלים מעודף משקל, או סתם רוצים להתכונן לקיץ הקרוב, פנו כמה דקות מזמנכם לקריאת המדריך המלא לדיאטת הצום לסירוגין:

הטרנד החם בעולם הדיאטות הינו דיאטת 8 שעות. למעשה הוא היה קיים עוד לפני כן בארה"ב ואז עשה עלייה לישראל. כיום הדיאטה הזו נהייתה לאחת מנושאי השיחה הפופולאריים ביותר באתרים, חדשות וגברים ונשים כאחד שרוצים לפצח את השיטה בה מותר לאכול הכול כביכול ולרזות. 

בשביל שלא תתבלבלו לדיאטה הזו יש כמה שמות: דיאטת 8 שעות, דיאטת הצום לסירוגין ודיאטת 16:8.

איך דיאטת 8-16 שעות עובדת?

העיקרון הוא פשוט מאוד: מחלקים את ה-24 שעות שיש לנו ביום לכשמונה שעות בהן מותר לנו לאכול ובשש עשרה השעות הנותרות צמים. ניתן רק לשתות מים, קפה (ללא חלב וסוכר) ותה (ללא סוכר)- דוגמאות ניתן בהמשך. 

מי שהביא את הבשורה הוא דיוויד זינצ'נקו, המוכר בעיקר בארה"ב ומי שעומד מאחורי דיאטות ספרים שהפכו לרבי מכר בנושא דיאטות ביניהם הספר דיאטה 16:8 או בשמו: 

 

 

THE 8 Houer diet

לקטעים מהספר הקליקו

 אמנם זינצ'נקו לא דיאטן וגם לא רופא אבל הוא אכן הצליח לשנות את הרגלי האכילה של עשרות אנשים בניהם כוכבי הוליווד וכדומה. 
אל תיבהלו, אין צורך לקרוא עכשיו ספר שלם באנגלית, כדי לעשות לכם חיים קלים סיכמנו בקצרה ההיילטים של דיאטת 8 השעות. הדברים הטובים יותר והטובים פחות.
מה שאתם צריכים לעשות עכשיו זה לשמור את הלינק של המדריך לדיאטה 8/16 במועדפים ולפנות לכאן בכל פעם שיש לכם שאלה או שתרצו מוטיבציה להמשיך ולהגיע למתכונים בריאים שיעזרו לכן לשרוף שומן אפילו מהר יותר!

שינוי הרגלים

קצת על הרגלים, איך שוברים הרגלים ואיך מסגלים אורח חיים חדש והופכים אותו להרגל?
הרגל הוא מאפיין של התנהגות, שחוזר על עצמו במודע או לא במודע. ,יש הרגלים שאנו מודעים אליהם כמו לישון עם מוסיקה מרגיעה ברקע או לשתות קפה בבוקר לפני הכול.

 גם עם המקרר שלנו יש לנו הרגלים שלאו דווקא שעושים לנו טוב: אנחנו פותחים וסוגרים את המקרר מתוך הרגל, כאילו נגלה בו משהו חדש. אכילה גם יכולה לנבוע מתוך הרגל מסוים: איכלה רגשית, אכילה מתוך כעס או מתח. מתוך הרגל אנו מתמודדים ומבטאים את הלחץ שלנו באמצעות אוכל. אוכל שנועד לנחם ולהרגיע אותנו נקרא אוכל מנחם. המוח מקבל מסר שכעת אנו קצת יותר רגועים בשמן האכילה ולכן זה ייחשב אכילה רגשית. איך מפצחים את ההרגל הזה של לגשת למקרר בכל פעם כשקצת קשה לנו בחיים?

אחת מאבני היסוד בהצלחה בדיאטת 8:16 ובאימוץ ההרגל ואורח חיים בריא של צום לסירוגין היא שינוי ההרגל של אכילה רגשית. כדי לשנות הרגל, לפי מומחי התפתחות אישית, יש צורך לחזור ולתרגל את ההרגל החדש אותו אנו מעוניינים לסגל, לפחות 21 ימים ברציפות, זה קל, באמת! בסוף המאמר תוכלו לראות את אחד הטיפים שלנו שיעזרו לכם להתכוונן לקראת הרגל חדש. 

מוכנים? המדריך המלא לדיאטת השמונה שעות לפניכם:

אז איך זה עובד, באמת בקצרה – אנחנו מתרגלים לאכול פחות ונותנים לגוף יותר זמן לעכל את המזון ביעילות. ובנוסף כשהגוף אינו מעקל מזון, הוא נאלץ לפרק שומנים. ע״י כך אנו מאבדים לאט את הרצון לסוכר ולפחמימות, רמות הסוכר והאינסולין מתאזנות והגוף מגביר יצור של הורמוני גדילה אשר משפרים בין היתר יכולות קוגניטיביות ע״ החלפת תאים פגומים בגוף ובמוח.

ישנן שתי סיבות עיקריות שצום לסירוגין בעל יתרון:

  1. דיאטת 8 שעות תורמת לירידה במשקל בכך שאנו מצמצמים את כמות הקלוריות שנכנסות לנו לגוף והאצת חילוף חומרים. ידוע כי בזמן צום יש האטה בקצב חילוף החומרים אבל על פי דיאטה זו, הצום לסירוגין, והאכילה תורם להגברת הקצב. 
  2. דיאטת 8 שעות מאזנת את לחץ הדם והסוכר: נמצא שדיאטת 16:8 מביאה לירידה ברמות הסוכר ורמות האינסולין בכ-30%. 

בשביל להתחיל בדיאטה עקבו אחרי השאלות והתשובות אותן אגדנו עבורכם: 

מתי לאכול?

הבחירה בידיים שלכם, תבחרו חלון זמן של 8 שעות בו אתם אוכלים, חלון שיתאים לאורח החיים בו אתם נמצאים, לעבודה שלכם ולזמנים בהם אתם רגילים לישון.
בראיון שנתן לאתר הלייף הסטייל MBG LIFE STYLE ד"ר ג'ייסון פאנג, מומחה לצום מארה"ב, ציין כמה נקודות ששווה להתעכב עליהן, כך שתוכלו להחליט מה הן השעות בהן תאכלו. 

אתם אנשים של ארוחות בוקר? או דווקא חסרי תיאבון בבקרים, שרק לקראת הצהריים מתחילים להרגיש רעבים? בחנו את ההרגלים שלכם, כך תוכלו לבחור ב"חלון" הזמנים שנכון לכם ולאורך חייכם. כמובן שאם אתם מאלה שאוכלים ארוחת בוקר הרי ששעות האכילה שלהם יתרכזו בין השעה 08:00 ל -16:00 אבל אם אתם מעדיפים לשמור את ארוחת הערב שלכם לשעה יותר מאוחרת, אולי טווח הזמנים שבין 13:00-21:00 הוא המתאים לכם. זכרו, בשביל להצליח אתם צריכים באמת לפעול לפי מה שמתאים לחיי היום יום שלכם. 

מה לאכול בדיאטת 8/16?

אם החלטתם שזו דיאטה שמתאימה לכם שימו לב שבשביל להצליח בה, למרות כל הפיתויים ו"ההקלות" (הרי ההגבלה העיקרית בדיאטה 16:8 מצויה בטווח השעות) מומלץ להקפיד על תפריט מזין ובריא יותר. כי בשביל להשיג את מירב התוצאות, לא מספיק לרדת במשקל בשביל לדאוג לגוף שלנו. שלבו בתפריט שלכם מאכלים בעלי ערך תזונתי גבוה: חלבונים, קטניות, דגנים. הימנעו מכל מה שמבוסס על פחמימות ריקות למשל. 

תפריטים על פי שעות לדוגמה

08:00 – בוקר טוב! רוצים תה או קפה ללא סוכר, וללא חלב? כמה שתרצו
* חשוב לשלב שתיית מים בין הארוחות ובזמן הצום

11:00-13:00 – בחרו מתי נוח לכם להתחיל וזכרו שזה ישפיע על השעה בה תסיימו (אם הולכים לישון מוקדם מומלץ לעשות את הצום בין 11:00 בבוקר ל 19:00 בערב ובכל מקרה לא לאכול שלוש שעות לפני שהולכים לישון.
ארוחת פתיחה – בחרו במזון קליל וקריר כמו: פודינג צ׳יה / שייק / ירקות ואבוקדו / פנקייק טבעי עם בננות אגוזים ומייפל 

הפסקה של כשלוש שעות בין הארוחות תביא אותנו לארוחת צהריים או ארוחה עיקרית של היום בין:
14:00 – 16:00 – ארוחה חמה ממגוון תפריטים בריאים ומזינים כגון:
– דג סלמון עם ירקות בתנור
– חזה עוף עם אנטיפסטי
– פסטה מזוקיני עם עגבניות וטונה

להשראה, רעיונות ותפריטים נוספים כנסו כדי לקבל השראה לבלוג האוכל הבריא של אסי רוז הבלוג של בריאלי עם מתכונים למאפים בריאים וחשבון האינסטגראם האטרקטיבי של הילית סביר-צידון, שפית של אוכל בריא ומזין.

שעה של משבר בעבודה, לקראת סוף היום?
אמצו הרגל של פרי או עוגיה מתוקה אחת ביחד עם קפה או תה (ללא סוכר כמובן) בין השעות:
16:00-18:00

19:00-21:00 – ארוחת סיום, הארוחה צריכה להיות מזינה מצד אחד ועל בסיס הגוף יחזיק את 16 השעות הבאות ללא אוכל נוסף ומצד שני לא כבדה מדי. ניתן לבחור בשילוב מהמרכיבים הבאים:
– סלט ירקות עם קינואה ואבוקדו
– חביתה וסלט
– מרק
– שקשוקה עגבניות
– שקשוקה תרד

שימו לב יש פה קאצ'! 

איך ייתכן שמפרסמים דיאטה בה ניתן לאכול פיצות כל יום? הכותרות המפוצצות של "אוכלים מה שרוצים" עלולות לבלבל אתכם. נכון, אמנם בכל מיני אתרים שונים מספרים שבדיאטה הזו ניתן לאכול מה שררוצים בלי לדפוק חשבון, כל עוד שזה במסגרת השעון, אבל זה שמרזים לא אומר שנהיים בריאים יותר. בשלב מסוים גם הגוף שלכם עלול לכעוס אם תעמיסו עליו פיצות, המבורגרים ובורקסים כל היום רק כי מותר, כיביכול. אנחנו לא רוצים שתביאו את עצמכם לגוף חסר ערכים תזונתיים ובכללי לא בריא, לכן נצלו את הדיאטה הזו ליצירת מערך תזונתי חדש ובריא עבורכם:

איך עושים את זה? 

אכלו בצלחות קטנות, שלבו מקורות לחלבון (כדוגמאת דגים, חזה עוף או קטניות עשירות חלבון) ולשומנים בריאים (כדוגמאת אבוקדו ואגוזים). עדיף לוותר על פחמימות כמו לחם ואורז לבן ולשים לב לרטבים מיותרים ולכמויות. כמו כן חשוב להקפיד על הפחתה של צריכת סוכר ואכילת מתוקים תוך בחירה במתוקים טבעיים כגון תמרים, בננות, ושוקולדים עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 70% קקאו).

זיכרו גם שאנחנו אוכלים עם העיניים. בשביל להגדיל את המוטיבציה ולרענן את הצלחת בלוק מגרה יותר, קחו דוגמה מהדוגמאות המצורפות לאורך המאמר.

רגע, אבל מה עם פעילות ספורטיבית?

על פי ספרו של זינצ'נקו ניתן לעשות פעילות גופנית של כשמונה דקות. לא יודעים אם יש קשר לזה שלדיאטה קוראים 8 שעות אבל בנינו, נסו לעשות פעילות ספורטיבית קצת יותר פרקטית לפחות 40 דקות של הליכה למשל.
הנוסחא לדיאטה נכונה זה תזונה וספורט, אבל בדיאטת צום לסירוגין יש חשיבות לזמן בו מתאמנים. בקשנו ממאמן הכושר דורון רעני מת"א לתת את הטיפ שלו: 

"אחרי פעילות גופנית בין אם זה פעילות של אירובי או כוח מומלץ לאכול עד כשעתיים אחרי." רעני מדגיש "אחרי האימון הגוף זקוק לאוכל, בדגש לחלבונים. לכן צריכים לשלב את האימון לקראת הזמן שאוכלים, כך שלא ייווצר מצב שאתם מתאמנים אחרי שנגמר לכם הזמן בו אתם יכולים לאכול." 

הבנתם? אז אם פעילות גופנית היא חלק מכם, ומומלץ שתהיה, הקפידו לשלב אותה בזמן הנכון, כשיש לכם עוד זמן לאכול. 

שימו לב שאם בתחילת הצום לסירוגין אתם מרגישים חלשים, אל תמהרו להתאמן- או להתחיל באימונים אינטסיבים. תנו לגוף להתרגל ועשו את מיטב יכולתכם. 

מה אומרים הישראלים שהתנסו בדיאטה? 

כל גוף בנוי אחרת , זה ידוע, אבל מה יש בדיאטת 8 שעות שמשותף לכולם? 

צפו בכתבה הבאה והכירו את האנשים שכבר עשו את זה ובגדול! 

מה אומרות על זה הבנות של דייזי?

טל גטרייטמן, כתבת בYNET: מה שאהבתי בדיאטה 8 שעות זה את נושא לוח הזמנים. אני תמיד מעדיפה לסגור את הבאסטה מוקדם, ומשתדלת לסיים לאכול לפני 20:00 בערב, כך שהצום לסירוגין עזר לי מאוד לתכנן את סדר היום שלי בהתאם לארוחות. אמנם זה לא הדבר הכי פשוט בעולם כי החיים שלנו די דינמיים פעם במשרד, פעם כל היום בחוץ ותמיד יש לחץ להספיק אבל הגוף שלי התרגל, במיוחד לכך שאני מסיימת לאכול מוקדם יותר מבעבר. ברגע שאני ישנה על בטן ריקה אני ישנה הרבה יותר טוב וקמה קלילה, רק על זה היה לי שווה להתנסות בדיאטה הזו ולאמץ אותה. 

ומה עכשיו, בתכל'ס?

הכינו לעצמכם יומן אכילה למען מעקב ושיפור ההרגלים – בחנו מתי אתם אוכלים מתוך הרגל של פתיחת המקרר, מתוך רגש מסוים (לחץ, כעס, אכזבה) והיו מודעים לכך. בכל פעם שתתחילו לרשום את זה יהיה לכם קל להבין ולשלוט הזה. שאלו את עצמכם- יש משהו אחר שיכו להרגיע אותי מעבר לאוכל? זה יעזור לכם לנתב את האכילה שלכם כשאתה באמת רעבים ולא רקכי זה עונה על צורך מסוים. 

עשו רשימת קניות חכמה – אל תכניסו מוקשים לבית שלכם! הקפידו ברשימת הקניות שלכם לכלול חומרי גלם בריאים לשבוע הקרוב, אל תכללו נשנושים, לחמים ואורז.
שתפו את הלינק עם חברים , תופתעו כמה יש לאנשים להרחיב בנושא מנסיונם האישי. 

ולקינוח!

על מנת שתוכלו לשלב בין המידע שהנחנו עבורכם לבין ערוצים נוספים, מוזמנים לצפות בסרטון העוסק בצום לסירוגין. 


צום לסירוגין – וידאו המדריך המלא:


צאו לדרך, בהצלחה!

שימו לב כי המדריך אינו המלצה רפואית ומומלץ להיוועץ ברופא משפחה או דיאטנית.
דיאטת הצום אינה מתאימה ל:
– נשים בהריון ונשים מניקות
– אנשים אשר צורכים תרופות ביחד עם מזון
– ספורטאים בתזונה מיוחדת

 

שווה הצצה: יש עוד כמה שחושבות כמוני

 

מה שהבנתי על המחזור החודשי בגיל 28

 

דייזי ליומולדת? מסתבר שזה גאוני!

 

עגלת קניות

0

אין מוצרים בסל הקניות.

Hit Enter to search or Esc key to close
Call Now Button דילוג לתוכן